středa 20. května 2015

DIY látkové panenky: jak to dopadlo

Ahoj :)

Když vidím to množství kosmetických článků a recenzí, které se mi tu hromadí, tak si myslím, že je celkem fajn sem dát ještě jeden trošku o něčem jiném. Pár článků zpět jsem ukazovala návod na DIY šití látkových panenek. Nakonec jsme panenky s úspěchem s klienty domova důchodců vyzdobili a já tu mám pár fotek, jak že to vlastně všechno dopadlo. Nejdřív vám ale řeknu, jak to šlo.
Na den D naší návštěvy v domově pro seniory v Radvanicích připadl moc hezký a slunečný den. Přijeli jsme tam autobusem trošku dřív a tak jsme ještě chvilku čekaly. Paní vrchní nám pak ukázala takovou malou místnůstku s pár židlemi a spoustou věcí, ze kterých se dalo  něco vyrobit a taky tam už byly hotové výrobky některých klientů. Paní vrchní nás trošku vyděsila tím, že si myslí, že klienti na to šití stačit nebudou a že jim to nepůjde. Trochu nám to srazilo sebedůvěru, ale rozhodly jsme se to stejně zkusit. No a dopadlo to skvěle. Po rychlém představení a vysvětlení toho, co šití panenek obnáší, jsme se pustili všichni do práce. A všem to vážně moc šlo. Panenky byly měkké, takže se látky našívaly jakoby přímo do nich, takže lépe držely. Dokonce jsme panenkám ušily boty. Některé měly korálky kolem krku, některé náhrdelníky z knoflíků. Vlasy jsme udělali z barevných bavlnek, většina panenek byly blondýnky. Na závěr si panenky pojmenovali a za odměnu si je mohli nechat. S klienty jsme strávili zhruba dvě moc příjemné hodiny a odcházeli jsme s úsměvem jak my, tak i oni. Tady vám dám pár fotek pouze panenek, i přes to, že se s námi klienti vyfotili a my to pak použili pro školní účely, tady je raději dávat nebudu.

Pamatujete si, jak chudinky vypadaly na začátku? :D




A tady už jsou krásné nazdobené panenky. Jak vidíte, převládají blondýnky v růžových šatech. Teda nevím, o čem to vypovídá :D

Příště už další recenze. Lída xx

Žádné komentáře:

Okomentovat